Aktuelno
Helmut Fischer - Laboratorijska oprema

HELMUT FISCHER - LABORATORIJSKA OPREMA

18.10.2019.

Helmut Fischer nemačka je kompanija osnovana 1953. godine. Vodeći je proizvođač uređaja za merenje debljine prevlaka, analize materijala i mikrotvrdoće. Oprema za laboratorije, instrumenti za merenje i analizu, ove kompanije koristi se širom sveta u različitim sektorima – gde god je potrebna preciznost, pouzdanost i lagan rad. 

 

Helmut Fischer svetski je lider na tržištu visoko-precizne merne tehnologije. Kompanija ima istoriju dugu 65 godina posvećenu razvoju i proizvodnji mernih instrumenata. Prodaja laboratorijske opreme samo je jedna od djelatnosti kojim se bave. Ova kompanija poseduje centre za analize, laboratorije za ispitivanje, muzej itd. 

 

Neki od najistaknutijih, ali i najpraktičnijih uređaja ove kompanije su:

 

Phascope Paint


Phascope Paint jedan je od proizvoda ove kompanije koji možete pronaći i na tržištu Srbije. Radi se o sondi u obliku olovke čija je namena merenje debljine premaza bez razaranja električnih neprovodnih materijala za oblaganje na čeliku ili gvožđu i na obojenim metalima. Prilikom korištenja ove sonde za snimanje merenja, možete da se koristite aplikacijom koja vam omogućava pregled, analizu i prijavljivanje podataka na tabletu ili pametnom telefonu. ISO standardi bivaju zadovoljeni merenjem ovim uređajem, i to DIN EN ISO 2360, ASTM D7091, DIN EN ISO 2178 i DIN EN ISO 21968 standardi.


Kada god je potrebno da dupleks čelici izdrže toplotu, visok pritisak ili agresivne supstance od presudnog značaja je sadržaj ferita. FMP 30 uređaj je koji će vam biti od velike pomoći, naročito ukoliko ste prinuđeni da na licu mesta u hemijskim, energetskim postrojenjima i postrojenjima za procesno inženjerstvo uradite pomenuta merenja. U ovakvim situacijama ističu se Ficher uređaji i oprema za laboratorije. Niz sondi za FERITSCOPE FMP30 proizvedenih u ovoj kompaniji, pomoći će vam da pouzdano odrediti sadržaj ferita, čak i u onim malo dostupnim područjima.

 

Mms® Inspekcija


Mms® Inspekcija ručni je uređaj za jednostavno merenje debljine slojeva na obojenim metalima i čeliku. Na razvoju ovog uređaja radili su stručnjaci iz oblasti zaštite od korozije. Uz pomoć ova tri uređaja merni zadaci kod teške zaštite od korozije rešavaju se brzo i pouzdano. 

 

1. DFT ručni je uređaj iz ove serije, pomoću kog možete jednostavno da izvršite merenje debljine slojeva na obojenim metalima i čeliku.


2. DPM poseduje integrisanu mernu sondu koja se koristi za belešenje i merenje svih klimatskih parametara relevantnih za proces oblaganja.


3. SPG je uređaj ultra brzine prilikom provere profila površine.


Prednost je to što su svi ovi uređaji dostupni kao komplet za koroziju.

 

Fischerscope UMP20/40/100/150


U svim aspektima antikorozivne zaštite prikladni su ovi ultrazvučni uređaji namenjeni merenju debljine zidova. UMP serija je fleksibilna budući da raspolaže mogućnošću izmenjivih sondi – od onih najosnovnijih do naprednih modela. One vam obezbeđuju više mernih načina.

 

XAN 500

 

XAN 500, može da se koristi kao ručni uređaj, stoni uređaj s odgovarajućim kućištem ili integrisan u proizvodnu liniju. Ovaj uređaj, uređaj je za merenje rendgenskom fluoriscencijom. Ukoliko je opremljen sa tablet računarom uređaj može da koristi WinFTM® softver.

 

Couloscope CMS2

 

Couloscope CMS2 su kuloskopski uređaji namenjeni merenju debljine prevlaka oduzimanja materijala elektrolizom (tzv. porušni metod). Metod se koristi u svrhu preciznog određivanja više slojeva na raznim podlogama.


Merenje pomoću ovih uređaja može da se vrši na metalnim i nemetalnim podlogama, kao i za višeslojne podloge. Pomoću STEP testa izuzetno je efikasan za merenje više slojeva nikla. Prikladan je za debljine prevlaka od 0.05 µm do 40 µm.

 

Helmut Fischer FMP10-40

 

Helmut Fischer FMP10-40 ručni je uređaj za merenje debljine prevlaka. Obezbeđuje precizne rezultate. U ovoj liniji postoje različiti uređaji:

 

  1. Deltascope koristi se metodom magnetne indukcije
  2. Isoscope se koristi metodom vrtložnih struda
  3. Dualscope koristi se obema metodama

 

Na uređajima može da se izmeni više od 50 različitih sondi za razne namene.


Labsys, laboratorijska oprema Beograd, bavi se distribucijom svih ovih uređaja, a u svojoj ponudi imaju i mnogo više od toga.

Pronađite nas na mapi