Aktuelno
TQC Sheen - Laboratorijska oprema

TQC SHEEN - LABORATORIJSKA OPREMA

22.10.2019.

Krajem 2017. godine britanska kompanija Sheen Instruments preuzela je holandsku kompanija TQC BV. Sheen Instruments kompanija je koja može da se pohvali istorijom dugom 70 godina. Uža specijalnost im je oprema za laboratorije u industriji boje. TQC, s druge strane, holandski je proizvođač opreme za testiranje boje poznat po svom inovativnom pristupu i inovativnom razvoju. Obe kompanije posluju sada pod zajedničkim nazivom TQC Sheen. 

 

Udruživanjem ove dve kompanije na tržištu se pojavljuje najopsežniji asortiman opreme za testiranje boje koja varira od širokog spektra merača viskoznosti, automatskih aplikatora filma, pilinga i testera za ogrebotine do merača sjaja i boje, merača debljine, testera vremena sušenja itd. 


TQC Sheen grupa smeštena je u Holandiji, u blizini grada Roterdama, gde se nalaze postrojenja za proizvodnju, logistika, laboratorija za aplikacije i R&D centar. Kancelarije za prodaju ima u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Norveškoj, SAD-u, Italiji, Singapuru i Južnoj Koreji, a mrežu namenskih distributera širom sveta – Labsys, laboratorijska oprema (Beograd) jedan je od njih.


ISO standardi načelo su u proizvodnji ove kompanije. Saradnja između Odeljenja za tehničku prodaju i Odeljenja za istraživanje i razvoj omogućava razvoj posebnih proizvoda prema specifikacijama kupca. Takođe, kao lider u industriji ispitivanja boje, TQC Sheen rado savetuje kupce u odabiru proizvoda.


Posvećeni su aktivnom učešću na tržištu i razmeni znanja u industriji boja i premaza. Predsednik su odbora za standard NEN „Boje i lakovi“ i redovni su predavači kada je u pitanju ova tematika.


Prodaja laboratorijske opreme, kao i inovacija u proizvodnji iste njihova je osnovna delatnost.


Oprema za laboratorije kompanije TQC Sheen koja je dostupna u Srbiji:

 

TQC olovka za merenje tvrdoće


Ova olovka posebne namene džepni je instrument za testiranje otpornosti i tvrdoće na grebanje materijala kao što su plastika, prevlake i lakovi. TQC olovka ima karbidni špic koji se, u svrhu testiranja, pod određenim pritiskom prevuče preko površine. Ukoliko se nakon prevlačenja ogrebotina pojavi na testiranoj površini, to znači da ona nije prošla test. Namenjena je za testiranje i na zakrivljenim i naravnim površinama.


Proivodi se u dve verzije: Standard i Pro. Standardna se proizvodi sa jednim karbidnim špicem (0-3N, skala 10 g, 0-10N, skala 50 g, 0-30N, skala 150 g, špic 1mm) i 3 opruge. Verzija Pro sadrži špic dve debljine od 0,5mm i 0,75mm. Ima i držač olovke na točkiće koji olakšava konstantnu primenu željene sile, a a skala je vidljiva na sivoj pozadini instrumenta. 

 

TQC Grindometar

 

TQC grindometar instrument je za prcizno merenje finoće raznih materijala, kao i njihove finoće. Može da se koristi za testiranje čokolade, boje, laka itd.


Merač i strugač ovog instrumenta izrađeni su od termički obrađenog nerđajućeg čelika, a većina ih ima tri skale za merenje - µm (mikroni), NS (Hegman) and PCU (North) i dva žleba.

 

Merač sjaja


Postoje tri modela TQC Glossmeter-a ili merača sjaja:

 

  1. Sologloss meri na uglu od 60°
  2. Duogloss meri na uglovima od 20°/60°
  3. Polygloss na uglovima 20°/60°/85

 

Merni ugao 60° pogodan je za testiranje bilo koje površine, od mat do sjajne. Za bolje merenje i testiranje površina visokog sjaj preporučuje se ugao od 20°, a za mat površine ugao od 85°. Sva tri modela merača sjaja karakteriše optička stabilnost, OLED displej, LED izvor svetlosti, ergonomski oblik koji pogoduje i denorukim i levorukim korisnicima, USB port, koriščenje menijskom navigacijom i integrisana kalibracija.
 

Pronađite nas na mapi