Aktuelno
Ascott Analytical - Laboratorijska oprema

ASCOTT ANALYTICAL - LABORATORIJSKA OPREMA

05.09.2019.

Korozija predstavlja veliki problem u modernom svetu proizvodnje. Budući da nastale klimatske promene, kojim pogoduju česte i velike promene vremena, doprinose njenom nastanku. Stoga je veliki izazov izraditi proizvode čiji će životni vek da bude dug, a sve to u svrhu zadovoljstva vaših klijenata.

 

Bavite se proizvodnjom i neprestano ste u potrazi za adekvatnom “mašinerijom“ za specijalizovano fizikalna ispitivanja materijala na koroziju? Vašoj potrazi je došao kraj. Laboratorijska oprema (Beograd) u svojoj ponudi sada za to ima specijalizovane komore brenda Ascott Analytical.


Korozija predstavlja veliki problem u modernom svetu proizvodnje. Budući da nastale klimatske promene, kojim pogoduju česte i velike promene vremena, doprinose njenom nastanku. Stoga je veliki izazov izraditi proizvode čiji će životni vek da bude dug, a sve to u svrhu zadovoljstva vaših klijenata.


Agresivan uticaj gasova, koji su u savremenom svetu deo svakodnevice, kao i uticaj vlage, kiselina i alkalnih rastvora doprinosi pojavi korozije na metalima. Spojevi koji najčešće podrazumevaju zavarene i lemljene spojeve, zavrtnje i zakovice, a koji su neizbežni u proizvodnji, napravljeni su od različitih materijala podložnih elektrolitičkoj reakciji koja doprinosi pojavi korozije. Kod plastike korozija, takođe deluje razorno. Otapa je i razmekšava, što dalje vodi u propadanje celokupnog proizvoda. Kod plastike korozivni procesi ne utiču na izgled u smislu pojave rđe ili ljuštenja, ali su na njoj vidljive pukotine, gubitak sjaja, a sama njena tekstura omekšava, što sam proizvod čini neupotrebljivim. UV svetlo, prljavština, ali i toplota ubrzavaju sve ove procese.


Ascott Analytical od svog postanka pa do danas posebnu pažnju posvećuje upravo ovoj problematici, a ni ISO standardi nisu zanemareni u procesu razvoja, što je sam brend dovelo na vrh lestvice uspešnosti i stručnosti.
Prodaja laboratorijske opreme samo je kruna stvaralačkog rada ovog brenda, a do toga je trebalo doći uz sav istraživačko-tehnološki razvoj koji ova kompanija prolazi već 30 godina.


Dakle, oprema za laboratorije brenda Ascott Analytical striktno je opredeljena u jednoj oblasti, a to je ispitivanje materijala na koroziju, čime se mnogo pre plasiranja proizvoda na tržište dobija uverenje o dugotrajnosti, kvalitetu i otpornosti proizvoda na korozivne procese uslovljene spoljnim uticajima.

 

Ascott Analytical - Lider u proizvodnji opreme za testiranje na koroziju

 

Ascott - Labaratorijska oprema za testiranje na korozijuAscott Analytical, kompanija specijalizovana za proizvodnju komora za testiranje materijala na koroziju osnovana je pre 30 godina. Danas je jedna od vodećih dobavljača komora za prskanje soli i cikličnih korozivnih komora u svetu, a njihov rad usmeren je isključivo na opremu za testiranje na koroziju.


Rad ove kompanije usko je specijalizovan u jednoj oblasti, a to im daje visok stepen stručnosti kojoj konkurencija ne može da parira. Sedište kompanije je u Tamvortu (Engleska), gde se proizvode sve njihove komore. Izvoze ih u sve krajeve sveta, a 2017. godine osvojili su nagradu za izvozni uspeh.


Korozijske komore, ove kompanije, utjelovljuje inovaciju, vrhunske performanse i tehničku izvrsnost. Kontrola “nagrizajuće klime“ nikada nije bila zahtevnija. Stvaranje novih materijala i površinskih premaza, sve veća očekivanja kupaca, dovodi do sve strožih testiranja, zbog čega su i uspostavljeni ISO standardi, koje ova kompanija bez problema ispunjava.


Njihova stručnost garant je da će vaša testiranja pomoću Ascott komora biti precizna, usaglašena i sa mogućnošću ponavljanja. Radi se o vodećoj opremi u svetu, ali i o proizvodima čija je vrednost usaglašena sa njihovom cenom, što je ovoj kompaniji već dugi niz godina na ponos. Ukoliko ste u potrazi za adekvatnim rešenjem za testiranje na koroziju, ne čekajte, već nas kontaktirajte još danas, u tome će da vam posreduje laboratorijska oprema, Beograd (Labsys).

 

Oprema za labaratorije

 

Oprema za laboratorije ove kompanije podrazumeva različite komora za ispitivanje korozije pomoću prskanja soli. Test prskanja soli (poznat i kao slana magla) decenijama je referentni test na koroziju u mnogim industrijama. Duga istorija, mnogi podaci o testovi i mnogim međunarodnim standardima ispitivanja napisanim u vezi sa njim, čini ga vrlo popularnil i relevantnim izborom. Njegova glavna primena je revizija efikasnosti proizvodnog procesa.


Jedna od poznatijih i čestih u upotrebi je i komora za ciklični test na koroziju (CCT). Ciklično ispitivanje korozije sredstvo je za obnavljanje/ubrzavalje korozivnih klima, unutar testne komore. Koristan je za predviđanje životnog veka mateijala i komponenti pod simuliranim uslovima. Prihvaćen je naročito u automobilskoj industriji, u kojoj su mnogi proizvođači razvili svoje CCT standarde.


U automobilskoj industriji najpoznatija je atmosfer test komora na koroziju. Na osnovu Ascott CCT komore, Atmosfer je odpremljen dodatnim funkcijama koje mu omogućavaju da odgovori na zahtefe specifičnih automobilskih testova za Ford i Volvo. To se naročito odnosi na primenu slanog spreja sa “ vijugavim“ prskanjem pod velikim pritiskom, vertikalno sušenje vazduha velike brzine, rashladno odvlaživanje i psihometrijski sistem za merenje vlažnosti.


Prodaja laboratorijske opreme ovoj kompaniji je praksa već dugi niz godina, a o kvalitetu i uspešnosti ispitivanja pomoću ovih komora svedoče mnogi zadovoljni klijenti širom sveta.

Pronađite nas na mapi